· 

Verbrand vet met de 30/30 methode.

De 30/30-methode is door Tim Ferriss gepopulariseerd in zijn boek “The 4-Hour Body”. Het is een biohack die gericht is op gewichtsverlies. Deze ochtendroutine bestaat uit twee eenvoudige stappen:

  1. Consumeer 30 gram eiwit binnen 30 minuten na het wakker worden.
  2. Doe 30 minuten cardio-oefeningen met een lage intensiteit, waarbij je hartslag onder de 135 slagen per minuut blijft

Het idee achter de 30/30 methode is dat het consumeren van eiwitten direct na het ontwaken je stofwisseling een boost geeft. Eiwitten hebben een hoger thermisch effect dan koolhydraten of vetten, wat betekent dat je lichaam meer calorieën verbrandt om ze te verwerken. Daarnaast helpt eiwit de spieropbouw, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan een verhoogde stofwisseling op de lange termijn. De 30 minuten cardio met lage intensiteit zorgt voor een verhoogde calorieverbranding en kan ook bijdragen aan een betere bloedcirculatie en een verhoogde gevoeligheid voor insuline.

 

Voorbeelden van geschikte eiwitbronnen zijn Griekse yoghurt, kwark of een eiwitshake. Voorbeelden van cardio-oefeningen zijn wandelen, Nordic Walking, fietsen, zwemmen of roeien.

 

Hoewel deze methode door veel mensen met succes is gebruikt, is het natuurlijk geen wondermiddel. Wanneer 30 minuten niet haalbaar is, begin dan met een kortere duur. Als je een medische aandoening hebt, overleg dan eerst met je huisarts. Voor blijvend gewichtsverlies is een gezonde levensstijl essentieel.