In de meeste supermarkten kun je kiezen tussen Skyr, Griekse yoghurt en gewone yoghurt, en de diverse varianten hiervan. Skyr is een IJslandse yoghurt met een hoog eiwitgehalte en weinig vet. Het heeft vaak een wat zuurdere smaak dan andere soorten yoghurt. Griekse yoghurt staat ook bekend om zijn hoge eiwitgehalte. Het wordt gemaakt door de wei uit de yoghurt te verwijderen, wat resulteert in een dikke en romige structuur. Gewone yoghurt is de meest traditionele vorm van yoghurt. Hoewel het minder eiwitten bevat dan Skyr en Griekse yoghurt, is het, net als deze varianten, een goede bron van calcium, vitamine B12, vitamine B2 en probiotica.
Het percentage gezonde voedingsstoffen verschilt over het algemeen niet veel. Als je echter een hoger eiwitgehalte belangrijk vindt, zijn Skyr of Griekse yoghurt betere keuzes dan gewone yoghurt.
Qua gezondheid dien je wel rekening te houden dat magere of halfvolle yoghurts minder verzadigd vet bevatten en dat in sommige varianten suikers toegevoegd worden. Een magere of halfvolle yoghurt zonder toegevoegde suikers is dus de gezondste keuze.